Latest Post:

VISION OF THE FUTURE - Ντοκιμαντέρ

Δείτε Ντοκιμαντερ online στο greek documentaries:
επιστημονικά Ντοκιμαντέρ
VISION OF THE FUTURE - Ντοκιμαντέρ BBC
Σε αυτή την σειρά που χωρίζεται σε τρία μέρη, ο εξέχων θεωρητικός φυσικός και μελλοντολόγος Δρ. Μίκιο Κάκου εξερευνεί την εξέχουσα επιστήμη του σήμερα, του αύριο και πέρα. Διερωτάται αν η ανθρωπότητα είναι σε ένα σημείο καμπής στην ιστορία. Σε αυτόν τον αιώνα, θα κάνουμε την ιστορική μετάβαση από την εποχή της ανακάλυψης στην εποχή της κυριότητας, μια περίοδος που θα περάσουμε από παθητικοί παρατηρητές της φύσης σε ενεργούς χορογράφους της. Αυτό θα μας δώσει όχι μόνο δυνατότητες χωρίς προηγούμενο αλλά επίσης και τρομερές ευθύνες.

VISION OF THE FUTURE
Παραγωγής: BBC
Διάρκεια: 58:00 min (το κάθε επεισόδιο)
Υπότιτλοι: Ελληνικοί Ενσωματωμένοι
Γλώσσα: Αγγλικά

Μέρος Πρώτο: Η Επανάσταση της Ευφυΐας
Στο πρώτο επεισόδιο, ο Κακού εξηγεί πως η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει επανάσταση στις κατοικίες, στους χώρους εργασίας και στον τρόπο ζωής, και πως οι εικονικοί κόσμοι θα γίνουν όλο και πιο ρεαλιστικοί σε σημείο που θα αντιπαρέρχονται του πραγματικού κόσμου. Ρομπότ με νοημοσύνη σε ανθρώπινα επίπεδα μπορούν σύντομα να γίνουν μία πραγματικότητα και στο απόλυτο επίπεδο της κυριότητας, θα είμαστε ικανοί να ενώσουμε τον εγκέφαλο μας με μηχανική νοημοσύνη. Για πρώτη φορά δείτε πως ένας βαθιά καταθλιπτικός ασθενής μπορεί να γίνει ένας χαρούμενος άνθρωπος με το πάτημα ενός κουμπιού, όλα χάρη στην πρόσμιξη της νεύρο-επιστήμης με την τεχνητή νοημοσύνη.




Μέρος Δεύτερο: Η Βιοτεχνολογική Επανάσταση
Η γενετική και η βιοτεχνολογία υπόσχονται ένα μέλλον γεμάτο από υγεία και μακροζωία χωρίς προηγούμενο. Η σάρωση του DNA θα μπορούσε να εμποδίσει πολλές ασθένειες, και η γονίδιο-θεραπεία θα μπορούσε να τις θεραπεύσει όλες, και χάρη σε όργανα που αναπτύσσονται σε εργαστήρια το ανθρώπινο σώμα θα μπορούσε να επισκευάζεται το ίδιο εύκολα όπως ένα αυτοκίνητο, με ανταλλακτικά έτοιμα και διαθέσιμα. Τελικά η ίδια η διαδικασία γήρανσης θα μπορούσε να κόψει ταχύτητα ή και ακόμα να σταματήσει.
Αλλά τι επίπτωση θα έχουν όλα αυτά σε αυτό που είμαστε και στο πως θα ζούμε; Και με την κυριότητα μας πάνω στο γονιδίωμα, θα καταλήξει η ανθρώπινη φυλή χωρισμένη σε ένα είδος γενετικού απαρτχάιντ;



Μέρος Τρίτο: Η Κβαντική Επανάσταση
Η κβαντική επανάσταση μπορεί να κάνει πραγματικότητα πολλές ιδέες της επιστημονικής φαντασίας σε επιστημονική πραγματικότητα – από τα μετά-υλικά με τις εξωπραγματικές ιδιότητες όπως την αορατότητα, την απεριόριστη κβαντική ενέργεια και τους υπεραγωγούς θερμοκρασίας μέχρι τον διαστημικό ανελκυστήρα του Arthur C Clarke. Μερικοί επιστήμονες ακόμα προβλέπουν ότι στο δεύτερο μισό του αιώνα μας όλοι θα έχουν έναν προσωπικό κατασκευαστή ο οποίος θα ανακατασκευάζει τα μόρια ώστε να παράγει σχεδόν τα πάντα από σχεδόν τα πάντα. Αλλά τελικά πως θα χρησιμοποιήσουμε την κυριότητά μας πάνω στην ύλη; Όπως ο Σαμψών, θα χρησιμοποιήσουμε την δύναμη μας ώστε να γκρεμίσουμε τον ναό; Ή, όπως ο Σολομώντας, θα έχουμε την σοφία να ταιριάξουμε την τεχνολογία μας;





Πηγή:
Το συγκεκριμένο άρθρο εχει αναρτηθεί ... στο media project
όπου και τα τρία μέρη της σειράς μεταφράστηκαν από την μεταφραστική ομάδα του Free and Real.


Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

 
Support : Copyright © 2011. Cosmos greek Documentaries | Ντοκιμαντέρ online - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Cosmos greek Documentaries
Proudly powered by Blogger